Rouva poliitikko

Minäkö politiikkaan? Minäkö Oulun kaupungin valtuustoon? Enhän minä tiedä mitä tarkoittaa kestävyysvaje, tulevaisuusinvestointi tai pääomittaminen? Voinko siis edes kuvitella lähteväni politiikkaan? Riittääkö se, että vaikuttaminen kiinnostaa, mielipiteitä riittää ja ääni kantaa?

”I’m not good at anything. But i’m pretty good at everything”

-Erika Taube-Säkkinen

Koen, että jokainen meistä on poliitikko. Jokainen miettii elämässään miten voisi tehdä asioita helpommin, paremmin, halvemmalla tai kestävämmin. Jokainen meistä miettii välillä ostanko oululaista vai suomalaista, menenkö töihin pyörällä vai autolla, sanonko vastaan vai en. Osa päätöspohdinnasta sisältää eettistä pohdintaa sekä valtasuhteiden hahmottamista ja tällöin on mielestäni kyse poliittisesta päätöksenteosta. Politiikan tutkija Kari Palonen onkin osuvasti todennut politiikkaa olevan siellä, missä voi tehdä toisin.

Kun ymmärsin poliitikkojen koostuvan meistä tavallisista, vaikuttamishaluisista ja muutosvoimaisista kansalaisista rohkaistuin miettimään itseäni poliitikkona. Olen alkanut ottaa selvää puolueista, poliitikoista, vaikuttamisesta ja päätösenteosta. Päätän nyt ja tässä, että valtavan innostuksen ja suuren uteliaisuuden tulee riittää – tieto ja taito kyllä seuraavat perässä.

Rouva poliitikkona haluaisin olla vaikuttamassa siihen, että asioita tehtäisiin toisella, pitkäjänteisemmällä, kestävämmällä tavalla. Toivoisin, että jokaisen päätöksen takana jonka Oulun valtuusto tekee olisi tieteellinen pohja, paljon hyvää argumentointia, toisten mielipiteitä kunnioittavaa pohdintaa ja perusteellisia perusteluja. Terveyden, toimintakyvyn ja onnellisuuden edistämisen, ilmastonmuutoksen hidastamisen, luonnonsuojelun ja järkevän rahankäytön pitää olla kaikkien päätösten pohjana. Päätöksiä tehdessä tunteet ja järki tulee olla tasapainossa eikä halvan hinnan ei tule ratkaista asioita vaan laadun ja kestävyyden.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s