Valtuuston kyselytunti

”Oulun hyvinvointikertomuksen mukaan päihteet, mielenterveysongelmat ja lihavuus kuormittavat kaupunkilaistemme hyvinvointia. Vähenevä hyvinvointi lisää palveluiden käytön tarvetta, sairastamista, rikollisuutta, työttömyyttä ja kuolleisuutta. Laaja-alainen hyvinvointiin panostaminenon sekä inhimillisesti että taloudellisesti järkevää toimintaa.

Vaikka sosiaali-ja terveyspalvelut sekä pelastustoimi siirtyvät hyvinvointialueelle, ne kaikkein tärkeimmät hyvinvointipalvelut eli sairauksia ennaltaehkäisevät ja hyvinvointia tukevat palvelut jatkavat toimintaansa Oulussa. Oikein toteutetulla kaupunkisuunnittelulla, avoimella yritysyhteistyöllä ja laadukkaalla palveluverkostolla on yllättävän suuri merkitys siihen minkälaisiksi asukkaiden terveelliset elintavat japsyykkinen hyvinvointi muovautuvat.

Miten Oulun kaupunki huolehtii vuodesta 2023 alkaen asukkaidensa päihteidenkäytön, lihavuuden ja mielenterveysongelmien vähentymisestä ja tätä kautta terveyden lisääntymisestä?”

Kysymykseeni vastasivat hyvivointijohtaja Mervi Koski ja sivistys-ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä. Oulussa on paljon erilaisia hyvinvointisuunnitelmia ja hyväksi havaittuja toimintatapoja – mutta vielä valtavasti tehtävää paremman hyvinvoinnin eteen.

Näen itse tärkeimpinä asioina perheiden hyvinvoinnin, yhteisöllisyyden lisääntymisen ja yksinäisyyden vähentämisen. Olisi valtavan tärkeää, että varhaiskasvatuksen ammattilaisten ja opettajien työolot olisivat mahdollisimman hyvät, ryhmäkoot maltilliset ja erilaiset projektit minimissä jolloin sille kaikkein tärkeimmälle eli lasten yksilölliselle kohtaamiselle jäisi oikeasti aikaa. Puistot, luistinradat ja tienvarsipenkit ovat kaikki asioita jotka lisäävät kiireetöntä yhdessäoloa. Vielä kun jokainen kantaa voimiensa mukaan vastuun itsestään ja auttaa pyyteettömästi naapuria silloin tällöin niin ollaan jo pitkällä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s