Aluevaltuuston järjestämissuunnitelma

Osa Pohjois-Pohjanmaan nuorista ja lapsista voi todella hyvin. Mutta osa voi jo todella huonosti. Kuilu näiden ryhmien välillä on kasvanut ja jatkaa kasvamistaan. Vain puolet mielenterveyden häiriötä sairastavista saa tarvitsemaansa hoitoa. Pienituloisilla mielenterveys ei ole kohentunut samalla tapaa kuin muilla ja hyvin toimeentulevat ihmiset saavat tehokkaimmin apua ja tukea.

Se mihin me laitamme rahaa kertoo suoraan siitä mitä arvostamme. Laitammeko rahaa puolityhjään yöpäivystykseen, liian pieniin sotekeskuksiin ja toimimattomiin osastoihin? Vai laitammeko rahat vaikuttavaan hoitoon kuten mm. mielenterveyden edistämiseen ja hoitamiseen? Mielenterveyspalvelut tarvitsevat toimiakseen resursseja:rahaa ja virkoja, eivät hyssyttelyä tai huomionhakuisia turhia lupauksia. Elämä ja politiikka ovat valintoja täynnä.

Tänään aluevaltuustossa hyväksytty järjestämissuunnitelma oli osittain kivuliaskin kompromissi siitä mitä palveluita jatkossa järjestetään, missä ja miten. Suunnitelman tavoite on kuitenkin hyvä ja tärkeä: sairauksien ennaltaehkäisyn ja perustason hoidon vahvistaminen. Nyt vahditaan, että suunnitelma toteutuu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s