Mielipiteitä minuutissa

Vuosi 2022 on ohi! Tärkeimpänä minulle on jäänyt mieleen Oulun kaupungin organisaatiomuutokset hyvinvointialueiden aloituksen vuoksi sekä kaupunginjohtajavalinta. Tuleva vuosi tuo tullessaan taas monta päätettävää asiaa, päällimmäisenä varmasti investoinnit ja keskusta-alueen kehitys. Käyn alla lyhyesti läpi ajatuksiani ajankohtaisista aiheista:

Kaupunginjohtaja

Oululla on uusi ja tehtävästään silminnähden innostunut kaupunginjohtaja Seppo Määttä. Toivon, että uusi johtaja jatkaa investointien eteenpäin vientiä, vie Oulua maailmalle ja kutsuu maailman meille. Tärkeintä on kuitenkin olla innostava ja jämäkkä johtaja kaupungin työntekijöille.

Kyläkoulut

Kyläkoulut on kyllä söpöjä – ja monen kylän keskus ja henki. Harmillisesti moni kyläkoulu on hyvin pieni ja oppilaita vähän. Koulun tehtävä on opettaa laskemaan, lukemaan, ratkaisemaan ongelmia ja tulemaan toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Miten sosiaaliset taidot kehittyvät jos luokka on liian pieni tai jos luokassa on hyvin eri-ikäisiä lapsia? Kyläkoulujen kustannus on kokonaisuuden kannalta kuitenkin pieni enkä kiirehtisi niiden mahdollisia lopettamispäätöksiä.

Uimahallit

Raksilan uimahalli on käyttötiensä päässä ja puretaan pian. Mielestäni uusi Raksilan uimahalli pitää rakentaa ennen kuin vanha puretaan ettei harrastustoiminta vaarannu. Linnanmaalle rakennetaan kokonaan uusi uimahalli. Uiminen on tärkeä ja erinomainen harrastus kaikenikäisille.

Keskustan liikennejärjestelyt

Tarvitsemme selkeämmät ja turvallisemmat liikennejärjestelyt pyörille ja potkulaudoille keskustan alueella. Autolla on päästävä kätevästi keskustan läpi. Mielestäni maanpäälliset parkkipaikat pitäisi vaihtaa pysähdyspaikoiksi (30 min-1h) ja muuttaa pitempiaikaista pysäköintiä varten rakennetun Kivisydämen hinnoittelu markkinaehtoiseksi.

Terwatower

Rakennetaan! Mieluiten kapea ja korkea arkkitehtoonisesti laadukas maamerkki.

Kauppahallin tilanne

Kauppahalliin ei valitettavasti eksy kuin kesällä (jos silloinkaan). Talvella ympäröivä torialue on täysin kuollut eikä kauppahalli yksinään houkuttele ostoksille. Mitäpä jos torinrannassa olisi luistelukenttä, pulkkamäki, leikkipuisto ja koirapuisto? Aktiviteetit houkuttelevat paikalle eri-ikäisiä ihmisiä, jotka sitten poikkeavat lämmittelemään kaakaon ääreen, lounaalle ja leipäostoksille! Kun parkkipaikat olisivat 30 min pikaparkkeja olisi aina tilaa piipahtaa autolla kauppahallissa.

Monelaista asiaa siis tulossa! Vuonna 2023 etenevät myös Hietasaaren asuntomessualueen rakentaminen (asuntomessut 2025) ja kulttuuripääkaupungin 2026 suunnitelmat. Tulevan kevään eduskuntavaalit sähköistävät poliittista keskustelua – ja kahden vuoden päästä on jo uudet kuntavaalit! Iloista alkanutta vuotta kaikille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s