Aluevaltuuston kokous/huhtikuu -23

Päätin, että alan kirjoittaa kaupungin-ja aluevaltuuston kokousten tärkeimmät asiat ylös, jotta muistan paremmin mitä milloinkin on päätetty – ja tottakai jaan muistiinpanot myös teille! Jokaisesta kokouksesta tehdään kyllä toki virallinen pöytäkirja, mutta niitä ei esimerkiksi tavallisella googlehaualla löydä koska jostain syystä pöytäkirjat julkaistaa edelleen vain hankalassa pdf-muodossa.

Aluevaltuusto, huhtikuu 2023, esityslista ja kommentit:

 1. Hyvinvointijohtaja Ilkka Luoman tilannekatsaus.
  • Pohteen palkanmaksussa ollut ongelmia, joita jatkuvasti korjattu. Tammikuussa ongelmia palkanmaksussa 9.5 %:lla 18000 työntekijästä kun maaliskuussa ongelmia palkanmaksussa oli enää vain 1.9%. Vaikeudet ovat hyvin ymmärrettäviä kun vuoden aikana on pitänyt saada yhdistettyä 18 erilaista palkkausjärjestelmää 19 sotealueella ja kahdella pelastusalueella. Myös laskutuksissa ongelmia, yhteensovitettuja laskutusohjelmia alueella 20 erilaista.
  • Tietohallinnon tilannekatsaus: Digitaalisen sotekeskuksen, Pohteen tietoaltaan ja sosiaalihuollon asiakastietojärjestelmä Sagan käyttöönotto. Kaikkia perustettuja tietohallinnon tehtäviä ei ole saatu täytettyä ja tämän vuoksi osa muutosprojekteista viivästynyt.
 2. Toiminnan ja talouden seuranta
  • Budjetit: perhe- ja sosiaalipalvelut+ OYS psykiatria 341 milj, terveyden- ja sairaanhoidon palvelut 244 milj, ikäihmisten palvelut 386 milj, vammaisten palvelut 171 milj, OYS sairaala +ensihoito 719 mlj, kuntoutus 69 milj, pelastus 41 milj (henkilöstökulutu suurimmat prosentuaalisesti), sairaanhoidolliset palvelut 106 milj. Talousarvio alijäämäinen, mutta suunnitelmissa pysytty.
 3. Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen sosiaalihuoltolain mukaisten tukipalvelujen asiakasmaksujen yhdenmukaistaminen.
  • Lakisääteisiä tukipalveluja ovat ateriapalvelu, vaatehuoltopalvelut, siivouspalvelut, asiointipalvelut, osallisuutta ja sosiaalista kanssakäymistä edistävät tai tukevat palvelut. Hyvinvointialue saa periä asiakkaalta kohtuullisen maksun asiakassuunnitelmaan sisältyvistä tukipalveluina järjestettävistä palveluista (esim kotiinkuljetettu ateria 8e)
  • Tukipalveluiden myöntäminen perustuu yksilölliseen palvelutarpeen arviointiin ja kohdennetaan asiakkaille, joiden fyysinen-, tai kognitiivinen toimintakyky sekä sosiaaliset voimavarat ovat alentuneet korkean iän, sairauden, vamman tai muun vastaavan syyn vuoksi. Palveluissa on tuloraja.
 4. Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen sosiaalihuoltolain mukaisen kotihoidon asiakasmaksujen yhdenmukaistaminen
  • Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella on vuonna 2020 ollut arviolta noin 10 600 sosiaalihuoltolain mukaisen kotihoidon palvelun asiakasta.
  • Sosiaalihuoltolain 19 a § (26.8.2022/790) mukaisella kotihoidolla tarkoitetaan palvelua, jolla huolehditaan, että henkilö suoriutuu jokapäiväiseen elämään kuuluvista toiminnoista kodissaan ja asuinympäristössään.
  • Kotihoidon palvelua myönnetään asiakkaalle tehdyn palvelutarpeen arvioinnin ja asiakassuunnitelman perusteella joko tilapäisenä tai säännöllisenä palveluna. Kotihoito voidaan järjestää paikan päällä ja etänä. Säännöllisen kotihoidon asiakasmaksu määräytyy asiakasmaksulain 10 e § (30.12.2020/1201) mukaisesti. Tilapäinen kotihoito maksaa alle 20 e/käynti suorittajan koulutustasosta riippuen.
 5. Valtuustoaloite:Outi Einistö/VAS: Lisää joustavuutta työvuorosuunnitteluun
 6. Kyselytunti: Juha Richter/PS: kysely yt-neuvottelujen tilanteesta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s