KUKA ERIKA?

Olen paljasjalkainen oululainen 33-vuotias lääkäri. Perheeseeni kuuluu mieheni, kolme lasta ja berninpaimenkoira Mona. Asumme Kastellissa hurmaavassa rintamamiestalossa. Olen syntynyt Oulussa vuonna 1987 ja käynyt peruskoulun Oulun Normaalikoulussa. Kirjoitin ylioppilaaksi Kuusiluodon lukiosta vuonna 2006 ja valmistuin lääkäriksi Oulun yliopistosta vuonna 2019.

Olen töissä valtiolla ja yksityisellä sektorilla lääkärinä.

Olen säpäkkä ja haasteita rakastava, avarakatseinen ja keskustelutaitoinen nuori nainen. Harrastan laulamista, sisustamista ja luonnossa liikkumista.

Olen antimaterialisti, kaiken kierrättäjä ja kirpparilöytöjen tuunaaja. Pidän ilmastonmuutoksen hidastamista ja luonnosuojelua äärimmäisen tärkeänä asiana. Olen myös toiminimiyrittäjä, asunto- ja pörssisijoittaja sekä tarkka budjettien laatija.

Esikoiseni aloitti koulunkäynnin Oulun Steinerkoulussa, koska mielestäni kaupungin koulujen luokkakoot ovat liian suuret ja opettajien työhyvinvointi riittämätön.

Olen Kansallisen kokoomuksen jäsen. Lisäksi olen Oulujoen kokoomuksen jäsen, Nuorten lääkärien liiton jäsen, Oulun Steinerkoulun kannatusyhdistyksen jäsen, Mieli Ry:n jäsen, Äimä:n jäsen ja Suomen Vuokranantajien jäsen.

Olen kaupunginvaltuutettu ja hyvinvointilautakunnan jäsen kaudella 2021 – 2025. Haluan työskennellä avoimen, rehellisen ja mahdollisuuksia luovan Oulun puolesta. Mielestäni terveys pitää ottaa huomioon kaikessa poliittisessa päätöksenteossa – vain näin pystymme pidentämään työuria, parantamaan talousnäkymiä, luomaan toivoa paremmasta huomisesta ja ennenkaikkea nauttimaan elämästä tässä ja nyt.

Kohti mahdollisuuksien Oulua

Epävarmuuden ja jatkuvan muutoksen keskellä selvitäkseen ihmisen pitää löytää luottamus tähän hetkeen – ja toivo tulevaan.

Ajoittain muutos ja epävarmuus tuntuvat raskaalta, mutta niiden hyväksyminen osaksi elämää avaa tilaa luovuudelle. Kehittyäkseen entistä ihanammaksi kaupungiksi Oulun pitää tarttua toimeen ja tehdä rohkeasti luovia ratkaisuja, joissa yhdistyy lähimmäisen rakkaus ja järkevä taloudenpito. 

Kehittyäkseen entistä ihanammaksi kaupungiksi Oulun pitää tarttua toimeen ja tehdä rohkeasti luovia ratkaisuja, joissa yhdistyy lähimmäisen rakkaus ja järkevä taloudenpito. 

”Jos kukaan ei suutu mikään ei muutu”. Näin sanoi lastenpsykiatri Jari Sinkkonen luennollaan. Olen aina osannut suuttua ja aikuistuttuani olen oppinut kanavoimaan suuttumuksen muutosvoimaksi. Vaikuttamisinto lähtee liikkeelle usein järkytyksestä, pettymyksestä tai juurikin suuttumuksesta; miksi asiat tehdään näin?

Valmistuin 2019 lääkäriksi Oulun yliopistosta ja jo opiskeluaikana huomasin kuinka useimmissa työpaikoissa oli liian kiire, huono työilmapiiri, tavarat hukassa ja lääkärit sihteerin hommissa. Näin ei pidä olla. Terveydenhuollon huonosta johtamisesta ja vääränlaisesta resurssoinista kärsivät kaikki. Ongelmiin on mahdollista puuttua ja muuttaa suunta kohti kestävämpää ja inhimillisempää terveydenhuoltoa.

Hiihtelen mielelläni välillä ihan metsään ja kohti uusia jännittäviä latuja! Laita viestiä ja kerro mihin haluaisit Oulussa muutosta niin kehitellään yhdessä jotain uutta, rakentavaa ja kestävää.

Tehdään yhdessä meidän ihanasta Oulusta vieläkin ihanampi!