Erika

Olen paljasjalkainen oululainen 35-vuotias lääkäri. Perheeseeni kuuluu mieheni, kolme lasta ja berninpaimenkoira Mona. Asumme Kastellissa hurmaavassa rintamamiestalossa. Olen syntynyt Oulussa vuonna 1987 ja käynyt peruskoulun Oulun Normaalikoulussa. Kirjoitin ylioppilaaksi Kuusiluodon lukiosta vuonna 2006 ja valmistuin lääkäriksi Oulun yliopistosta vuonna 2019.

Ammatiltani olen lääkäri ja erikoistun tällä hetkellä työterveyteen.

Olen säpäkkä ja haasteita rakastava, avarakatseinen ja keskustelutaitoinen. Harrastan laulamista, sisustamista ja luonnossa liikkumista.

Olen antimaterialisti, kaiken kierrättäjä ja kirpparilöytöjen tuunaaja. Pidän ilmastonmuutoksen hidastamista ja luonnosuojelua äärimmäisen tärkeänä asiana. Olen yrittäjä, asunto- ja pörssisijoittaja sekä tarkka budjettien laatija.

Lapsemme käyvät koulua Oulun Steinerkoulussa, koska mielestäni kaupungin koulujen luokkakoot ovat liian suuret ja opettajien työhyvinvointi riittämätön.

Olen Oulun kaupungin valtuustossa ja Pohjois-Pohjanmaan aluevaltuustossa (hyvinvointialue). Haluan työskennellä avoimen, rehellisen ja mahdollisuuksia luovan tulevaisuuden puolesta. Mielestäni terveys pitää ottaa huomioon kaikessa poliittisessa päätöksenteossa – vain näin pystymme pidentämään työuria, parantamaan talousnäkymiä, luomaan toivoa paremmasta huomisesta ja ennenkaikkea nauttimaan elämästä tässä ja nyt.